Warmtepomp verwarmt duurzaam en zonder gas!
Top 5 warmtepompen
Veelgestelde Warmtepomp vragen
De warmtepomp kosten liggen tussen de 4000, 5.000/6.000 en richting 8.000 euro. Of meer dan 10.000 euro, afhankelijk van de samenstelling. De investering van enkele duizenden euro's verdient zichzelf terug. Bovendien kun je zomaar profiteren van flinke subsidie. Bij het samenstellen kies je het vermogen, wel of geen hybride en of je het tapwater via de warmtepomp wenst. Bekijk voor een uitgebreider antwoord onze adviesblog over de warmtepomp kosten.
Een warmtepomp bevat een vloeistof die snel kookt en verdampt met de intrede van 'warme' buitenlucht. Zelfs vrieskou kan al 'warm' zijn voor de vloeistof. De samengeperste damp laat de temperatuur stijgen. Het buffetvat brengt warmte naar je warmeafgiftesysteem. Je warmteafgiftesysteem bestaat uit vloerverwarming of eventueel radiatoren. Zelfs bij flinke kou kan de hybride warmtepomp het huis verwarmen (zie verdeling warmtepomp cv ketel via download instructie).
Als aanbieder van warmtepompen zijn we transparant over de nadelen. Zo stijgt je stroomverbruik bijvoorbeeld, al valt dat op te vangen met zonnepanelen. Ook hebben onze warmtepompen een gunstige COP (efficiëntie), waardoor het stroomverbruik meevalt. Maar je verbruikt natuurlijk meer stroom dan zonder warmtepomp. Een ander nadeel is dat de warmtepomp soms nog ietwat van (normaal) geluid produceert.
Op dit moment geldt er een gunstige subsidie voor warmtepompen. Afhankelijk van je samenstelling kun je al gauw bijna 3.000 euro subsidie krijgen. Of zelfs meer dan 3.000 euro subsidie. Het huidige subsidiebedrag staat gemarkeerd in een rood label bij de warmtepompen hierboven.
Vloerverwarming lijkt soms noodzakelijk voor een warmtepomp, maar dat is het niet altijd. Het belangrijkste aspect is goede isolatie. In veel goed geïsoleerde huizen redt de hybride warmtepomp het prima, zelfs zonder vloerverwarming. Bekijk onze download instructie prestaties hybride warmtepomp met en zonder vloerverwarming.
Lees meer
In tijden van verduurzaming en stijgende gasprijzen zoeken mensen naar duurzame energie voor thuis. Met een warmtepomp bespaar je tot wel 80% op je gasverbruik. De investering in een warmtepomp bespaart je niet alleen stookkosten, het verhoogt ook de waarde van de woning.
Wil je een mono-warmtepomp of split-warmtepomp? Wij kijken met een kritische blik naar wat het beste bij jou en je woning past. Ook voor warmtepomp-onderdelen, buffervaten en ander toebehoren kun je bij ons terecht. Kom langs in de showroom of bestel in onze webshop.
Lees minder
Laatste Warmtepomp Tips & Inspiratie